X

Οδηγίες για τις e-ενημερώσεις για τις συντάξεις του Δημοσίου

Με αφορμή την εφαρμογή νέων τεχνολογιών όσον αφορά στις συντάξεις του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες για τις ηλεκτρονικές ενημερώσεις που μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ant1news



Με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας, το υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε εφαρμογή διαδικτυακή πύλη (portal) που δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υπολογίσουν την σύνταξή τους, καθώς και να παρακολουθήσουν της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους, ενώ πλέον διατίθενται ηλεκτρονικά και τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό σε κοινή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χαράλαμπου Τσαβδάρη, παρέχονται σχετικές οδηγίες στους ενδιαφερόμενους για το πώς θα εξυπηρετηθούν από τις νέες τεχνολογίες.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση: 

1ον. Έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας. Μέσω του portal, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν ήδη τη δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους και, από την 1η Ιανουαρίου 2013, παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους.

2ον. Έχει τεθεί σε λειτουργία, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σχετική εφαρμογή και πλέον διατίθενται ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δημοσίου, από τη διαδικτυακή πύλη.

Η ηλεκτρονική ενημέρωση γίνεται είτε μέσω του εν λόγω portal είτε από τον γενικό ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες:


A. 
Στις «Δράσεις» (γαλάζια περιοχή) επιλέγετε το πεδίο «Μισθοί – Συντάξεις».

  • Επιλέγετε το πεδίο «Συντάξεις» (επάνω δεξιά στην σελίδα).
    • Επιλέγετε το πεδίο «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» (αριστερά στη μέση της σελίδας).
      • Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (κωδικός Taxisnet).

B. Στη συνέχεια:

  • Επιλέγετε το πεδίο «Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα».
    • Επιλέγετε τον μήνα και έτος του ενδιαφέροντος σας.
      • Επιλέγετε το πεδίο «Εμφάνιση».  

«Οι ανωτέρω εφαρμογές με την χρήση των νέων τεχνολογιών αποτελούν μέρος μιας σειράς δυνατοτήτων, που θα τεθούν στη διάθεση του πολίτη το προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών», τονίζεται στην ανακοίνωση.