X

"Φωτιές" άναψαν τα "καρφιά" Κάρας για τον Τσίπρα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα "καρφιά" του Ότμαρ Κάρας για τα περί απουσίας προτάσεων από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση τους.

Ant1news

 

"Φωτιές" άναψαν τα "καρφιά" του επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ότμαρ Κάρας, που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, «κάρφωσε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως στη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε χωρίς θέσεις, πρόγραμμα και προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τι είπε ο Ότμαρ Κάρας για τον Τσίπρα

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα, εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας ποιες είναι οι προτάσεις σας τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης», είπε ο Ότμαρ Κάρας και πρόσθεσε:

«Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω».

Ένα λάθος στη διερμηνεία προκάλεσε την... αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Χουντής και Νάντια Βαλαβάνη που ήταν παρόντες στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Διερρήγνυαν μάλιστα, τα ιμάτια τους πως ο Ότμαρ Κάρας δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση στον Αλέξη Τσίπρα. Αιτία το λάθος στην διερμηνεία, που παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα όχι ως "Τσίπρα", αλλά ως "Κύπρο". 

«Αν σας πει ότι είπε "Τσίπρας", θα με φωνάξετε να του ρίξω μια κλωτσιά, δεν είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή και να βρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», έλεγε οργισμένος στους διαδρόμους της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Βράζουν" στον ΣΥΡΙΖΑ

Ψευδείς και συκοφαντικούς χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, έκανε λόγο για «χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση» του Κάρας στον Αλέξη Τσίπρα. «Όλοι γνωρίζουμε την πολιτική φιλία που τον συνδέει με τον κ. Σαμαρά», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1.

Επίθεση Βενιζέλου στον Τσίπρα

Ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι «άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό» εξαπέλυσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. με αφορμή τα όσα αποκάλυψε για τη συνάντησή τους τον περασμένο Δεκέμβριο στο Στρασβούργο ο Ότμαρ Κάρας.

Τι είπε ο Τατσόπουλος για την "κόντρα" Κάρας-Τσίπρα

"Τα αγγλικά του δεν τον βοηθάνε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι ότι δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί να το κάνει; Ήθελε να τους ακούσει… Ρωτήστε κάποιον ΣΥΡΙΖΑίο για περισσότερα. Εγώ, γιατί να απολογούμαι για το τι κάνει ή κυρίως τι δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;" δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο Πέτρος Τατσόπουλος σχετικά με την κόντρα Συριζα -Κάρας.