X

Ότμαρ Κάρας: «Η Τρόικα πέθανε!»

Με τη φράση «η δράση της τρόικας είναι συνολικά αρνητική και καταστροφική όπου πήγε», έδωσε το στίγμα της αξιολόγησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Ο κ. Κάρας σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι «η τρόικα πέθανε, τον Μάιο θα υπάρχει μόνο σε Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε το διάδοχο σχήμα που θα είναι μόνο ευρωπαϊκής εποπτείας» και σημείωσε ότι ο μηχανισμός που θα την αντικαταστήσει πρέπει να υπόκειται σε δημοκρατικό και πολιτικό έλεγχο.

Ο κ. Κάρας τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στην δουλειά που κάνει η τρόικα και δημοκρατική νομιμοποίηση.

Χρειάζεται από εδώ και πέρα να υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος και δημοκρατική νομιμοποίηση σε όλες τις ανάλογες αποφάσεις διάσωσης κρατών-μελών της ευρωζώνης που θα μπορούσαν να χρειαστούν στο μέλλον.

Τα «μάζεψε» ο Κάρας για τον Τσίπρα

Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε χθες με τις δηλώσεις του για τον κ. Τσίπρα, την έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κάρας κράτησε αποστάσεις σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις δήλωσε πως «η δουλειά του δεν είναι να αξιολογεί πολιτικά πρόσωπα απ’ την Ελλάδα και δεν θα ήθελε να εμπλακεί στις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις» και ότι είχε ωριαία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου του παρέδωσε και την έκθεση του κόμματός του.

Νωρίτερα, ο Γάλλος ευρωβουλευτής, συνεισηγητής της επιτροπής αξιολόγησης της τρόικας, Λιέμ Χoάνγκ Νγκοκ, δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της επιτροπής με τον κ. Τσίπρα παρέλαβαν ειδικό τεύχος προτάσεων με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, προσθέτοντας μάλιστα ότι μέρος αυτών των προτάσεων είναι σημαντικό και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο τελικό πόρισμα της επιτροπής, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στο ευρωκοινοβούλιο εντός του Μαρτίου.