X

Γεννούν… ερωτηματικά οι επαπειλούμενες κυήσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης

Μία στις δύο εγκυμονούσες εκπαιδευτικούς που εργάζεται στα δημόσια σχολεία λαμβάνει μεγαλύτερες άδειες εξαιτίας επιπλοκών…

Ant1news

Ερωτηματικά γεννά η … «φάμπρικα» με τις άδειες κυήσεων εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, καθώς την ώρα που ο μέσος όρος παγκοσμίως των επαπειλούμενων κυήσεων προσδιορίζεται στο 15%, στη χώρα μας το ποσοστό, ειδικά στην εκπαίδευση, φθάνει σχεδόν το 50%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, από τις 5.542 κυήσεις το 2012-2013, οι 2.662 χαρακτηρίστηκαν επαπειλούμενες. Το εν λόγω ποσοστό για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φτάνει το 56%, ενώ για τη Δευτεροβάθμια το 35%.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία στην περιοχή της Αχαΐας, όπου το 2013 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 3 στις 4 κυήσεις χαρακτηρίστηκαν επαπειλούμενες, με αποτέλεσμα να χορηγηθούν 249 άδειες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργούνται κενά στο μέσο της σχολικής χρονιάς και να υπάρχει δυσκολία αναπλήρωσης των καθηγητών που απουσιάζουν με άδεια. Ο υπάρχων μηχανισμός πάντως δεν μπορεί να ελέγξει το «τρύπιο» σύστημα κι έτσι η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται.