X

Ζημιές από τον ισχυρό μετασεισμό στην Κεφαλονιά

Ο μετασεισμός του Σαββάτου προκάλεσε την πτώση ενός τοιχίου με αποτέλεσμα να έχει κλείσει επαρχιακός δρόμος.

Ant1news

 

Ο ισχυρός μετασεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεφαλονιά, δεν ταρακούνησε μόνο τους κατοίκους. Τα 4,6 Ρίχτερ ήταν η αιτία που υποχώρησε τμήμα τοιχίου που συγκρατεί το προαύλιο εκκλησίας, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος στην είσοδο του χωριού Χαβριάτα στην Παλική.

Το σημείο που υποχώρησε τμήμα του πεζουλιού κρίνεται επικίνδυνο μιας και το υπόλοιπο είναι έτοιμο να πέσει ακόμα και με βροχή, αναφέρει το inkefalonia. 

Είδη καταπονείται από τις σεισμικές δονήσεις και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Οι κάτοικοι του χωριού προσεύχονται να μην παρασυρθεί και ο ιερός ναός της Παναγίας της Αγριλιώτισσας. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανθρώπων του Δήμου για το κλείσιμο του δρόμου.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα κτίρια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των κατοικιών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Έως τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 σπίτια σε Αργοστόλι και Ληξούρι εκ των οποίων τα 500 έχουν υποστεί βλάβες.

Αύριο, αναμένεται να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί λύση για τους μαθητές των τριών σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα. Στόχος είναι η αποφυγή ή έστω η ελαχιστοποίηση της απώλειας ωρών διδασκαλίας.

 

Επιδείνωση και του καιρού στην Κεφαλονιά

Οι μετασεισμοί, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των κατοίκων, που θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκ νέου τις κακές καιρικές συνθήκες. Η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε από την Κυριακή με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.