X

Στους δρόμους τα τρακτέρ ενώ αναζητείται «χρυσή» τομή για την τήρηση βιβλίων

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από αύριο δηλώνουν οι αγρότες όλης της χώρας, που αντιδρούν κυρίως στο νέο καθεστώς φορολόγησης.

Ant1news

Τη Δευτέρα βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο, την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστηρίζει πως γίνονται όλες οι προσπάθειες για να βρεθεί λύση στα αιτήματά τους.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε με αγρότες οι οποίοι του έθεσαν τα θέματά τους σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία τους, αναγνωρίζοντας το δίκιο τους σε κάποια ζητήματα, ενώ προανήγγειλε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο από πλευράς υπουργείου Οικονομικών.

Οι αγρότες αντιδρούν στο μέτρο για την τήρηση βιβλίων, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν τελικά το ποσό των 10.000 ευρώ θα είναι η οροφή του ετήσιου τζίρου, βάσει του οποίου κάποιος αγρότης θα πρέπει να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων.

Εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν στον υπουργό την αντίθεσή τους για το συγκεκριμένο μέτρο, χαρακτηρίζοντας το άδικο αφού τους ζητούν-όπως λένε- να προβλέψουν-χωρίς να ξέρουν πως θα εξελιχθεί η παραγωγή τους- αν τα έσοδά τους θα είναι πάνω ή κάτω από 10.000 ευρώ ώστε να κρατούν βιβλία, διαφορετικά θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Με το δεδομένο ότι δεν μπορούν να κάνουν πρόβλεψη των εσόδων τους οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό ένα περιθώριο διαφοροποίησης (συν/πλην) από το όριο των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μην τιμωρείται κάποιος με πρόστιμο για την λάθος εκτίμηση των εσόδων του.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης άκουσε τα επιχειρήματα και τα αιτήματα των αγροτών, παρέπεμψε όμως στο υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο να πάρει και τις τελικές αποφάσεις.