X

Ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης του Ληξουρίου

Ουδέποτε δόθηκε εντολή για εκκένωση του Ληξουρίου, ξεκαθαρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ στο θέμα παρενέβη και εισαγγελέας.

Ant1news

Ανυπόστατες φήμες ότι επίκειται μεγάλος σεισμός και ότι υπήρξε άμεση ανάγκη εκκένωσης του Ληξουρίου, έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής, που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι φήμες που διακινήθηκαν προκάλεσαν και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η εισαγγελική έρευνα έχει σκοπό καταρχάς να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι αναφορές αυτές και κατά δεύτερον, αν κάτι αποδειχθεί, να εντοπιστεί το άτομο που προκάλεσε τον πανικό στους κατοίκους.

Με tweet του το Πυροσβεστικό Σώμα χαρακτήρισε τις φήμες αυτές ανυπόστατες και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση περί εκκένωσης του Ληξουρίου.        

Ο πανικός προκλήθηκε το πρωί εξαιτίας φημών που διέδωσαν ανεγκέφαλοι ότι επίκειται νέος σεισμός στην περιοχή, μετά και το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά.

Και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του έκανε έκκληση προς τους επιστήμονες και τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλότητα και η κοινωνική ειρήνη.

Για τον λόγο αυτόν, ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και θα ενημερώνει με επίσημο τρόπο τα ΜΜΕ.