X

Εκατοντάδες μετασεισμοί στην Κεφαλονιά σε εννέα ημέρες

Εκτός από τους δύο μεγάλους κύριους σεισμούς που συγκλόνισαν την Κεφαλονιά, στο νησί έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εννέα ημέρες περισσότεροι από 774 μετασεισμοί.

Ant1news



Σύμφωνα με το Ευρω-μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (European-Mediterranean Seismological Center) και βάσει της τελευταίας σημερινής ενημέρωσής του, στην πληγείσα Κεφαλονιά είχαν σημειωθεί τουλάχιστον 774 μετασεισμοί.

Συγκεκριμένα, πέραν από τους δύο μεγάλους σεισμούς, οι οποίοι σύμφωνα με το Ευρω-μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ήταν 6,1 και 6 Ρίχτερ αντίστοιχα, έχουν σημειωθεί στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες 349 μετασεισμοί των 3+ Ρίχτερ, 43 μετασεισμοί των 4+ Ρίχτερ και 3 μετασεισμοί των 5+ Ρίχτερ, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μικρότεροι από 3 Ρίχτερ.

Σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι 12 μετασεισμοί μεγέθους 3+ Ρίχτερ που σημειώθηκαν στην διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Στην ανάλυση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, καταγράφονται όλα τα σημεία με τα επίκεντρα των σεισμών, με την βοήθεια των Microsoft Maps. Με μπλε χρώμα είναι οι σεισμοί των 3+ Ρίχτερ, με πράσινο χρώμα οι σεισμοί των 4+ Ρίχτερ, με κίτρινο οι σεισμοί των 5+ Ρίχτερ και με πορτοκαλί οι σεισμοί των 6+ Ρίχτερ.