X

Νέος ισχυρός μετασεισμός στην Κεφαλονιά

Νέα μετασεισμική δόνηση μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης στο νησί του Ιονίου.

Ant1news

Ένας νέος μετασεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς στις 21:42. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Την ίδια ώρα, το Ευρω-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στην αρχή τον κατέγραψε ως 4,6 Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια των μείωσε σε 4,1 Ρίχτερ. Λίγο αργότερα ακολούθησε κι άλλος μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, καθώς κι άλλοι τρεις μικρότεροι.

Οι νέες σεισμικές δονήσεις σήκωσαν εκ νέου στο πόδι τους κατοίκους και εκατοντάδες οικογένειες θα περάσουν κι απόψε μία νύχτα αγωνίας. Πολλές από αυτές έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε σκηνές κι αυτοκίνητα.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης του Ευρω-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρο (European-Mediterranean Seismological Center), στην πληγείσα Κεφαλονιά είχαν σημειωθεί περισσότεροι από 774 μετασεισμοί.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης έγινε αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης στην Κεφαλονιά και αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη των πληγέντων, αλλά και οι επόμενες ενέργειες για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών.

Την Κεφαλονιά θα επισκεφθεί την Τετάρτη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι σεισμοί.