X

Ταύτιση Χαρακόπουλου - αγελαδοτρόφων για γάλα και γιαούρτι

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο είχαν το πρωί οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων από όλη τη χώρα.

Ant1news

Θέμα της συνάντησής τους ήταν οι γνωστές αντιρρήσεις που εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι για τον προσδιορισμό του φρέσκου γάλακτος και το χρόνο συσκευασίας του μετά και τις προτάσεις που έχει κάνει προς την ελληνική κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ.

Τόσο οι αγελαδοτρόφοι όσο και ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασαν την άποψη ότι οι αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ θα επιφέρουν ελάχιστα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, ενώ αντίθετα θα επιβαρύνουν τόσο την ποιότητα του γάλακτος, όσο και τον κλάδο της κτηνοτροφίας με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. «Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ δεν είναι οι 10 εντολές και πρέπει να μπορούμε με παρρησία να τις απορρίψουμε όποτε κρίνουμε ότι πρέπει να πράξουμε ανάλογα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Οι αγελαδοτρόφοι σημείωσαν ότι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ωστόσο δεν τους έχει δεχθεί, ενώ ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και είναι διατεθειμένος να εκθέσει τις απόψεις του στον ομόλογό του, υπουργό Ανάπτυξης.