X

«Μάχη» για αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Κεφαλονιά

Στοίχημα αποτελεί για την Πολιτεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών στην Κεφαλονιά.

Ant1news

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι ζημιές στις υποδομές της Κεφαλονιάς, αλλά και να στεγαστούν οι περίπου 5.000 άστεγοι στην ευρύτερη περιοχή του Ληξουρίου δίνει η κρατική μηχανή.

Οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, που πέρασαν άλλη μια νύχτα αγωνίας σε σκηνές μετά και τον νέο μετασεισμό, έχουν να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες συνθήκες, που προκάλεσε το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Στοίχημα για την Πολιτεία η αντιμετώπιση των προβλημάτων

Για την Πολιτεία, η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει συνεπεία της φυσικής καταστροφής αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. 

Μάλιστα, τον συντονισμό των δράσεων επιβλέπει προσωπικά ο Πρωθυπουργός, την ίδια στιγμή που κυβερνητικό κλιμάκιο έχει εγκατασταθεί στην Κεφαλονιά.

Για αυτό το λόγο ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, για την αποτίμηση των έως τώρα δράσεων για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά, που κηρύχθηκε σεισμόπληκτη περιοχή.

Στο πλευρό των κατοίκων Πολιτεία και κόμματα

Το νησί επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ την Πέμπτη μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά  ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ήδη, έχουν εξαγγελθεί μια σειρά από μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και δρομολογούνται προς υλοποίηση.

Η επιτάχυνση προκάλεσε τις μεγάλες ζημιές

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες αναδεικνύουν το στοιχείο, που προκάλεσε τις μεγάλες ζημιές στις οικοδομές και δεν είναι άλλο από τη μεγάλη επιτάχυνση, που είχε ο δεύτερος σεισμός, καθώς, όπως υπολόγισαν, χτύπησε τα κτίρια με δύναμη διπλάσια απ' αυτήν που προέβλεπε η κατασκευή τους.