X

Εντυπωσιασμένος ο Φούχτελ για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στην Κεφαλονιά

Πρόθυμος να συνδράμει τις ελληνικές προσπάθειες για αποκατάσταση των ζημιών στην Κεφαλονιά, εμφανίστηκε ο Χανς Γιοακιμ Φούχτελ στην συνάντηση με τον Γιάννη Μιχελάκη.

Ant1news



Ο καταστροφικός σεισμός της Κεφαλονιάς βρέθηκε στο επίκεντρο  της πρωινής σύσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Χανς Γιοακιμ Φούχτελ και πέντε βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου. 

Εντυπωσιασμένος από τον υψηλό βαθμό ανταπόκρισης της κρατικής μηχανής αλλά και πρόθυμος να συνδράμει τις ελληνικές προσπάθειες με οποιοδήποτε τρόπο, δήλωσε ο Υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Φούχτελ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

"Έχουμε μαζί μας στην αποστολή έναν συνάδερφο ο οποίος είναι σε καθημερινή επικοινωνία και επαφή με την Κεφαλονιά επειδή από πέρσι έχουν ξεκινήσει και εκεί διαδημοτικές συνεργασίες. Γνωρίζει για την κατάσταση που υπάρχει και είναι έτοιμος να παρέχει οποιαδήποτε συνεργασία ή υποστήριξη αν ζητηθεί." τόνισε ο κ. Φούχτελ, σημειώνοντας ότι:

"Έχουμε βέβαια μιλήσει με τον Υπουργό και για όλη την ετοιμότητα που έδειξε ο κρατικός μηχανισμός από την πρώτη στιγμή. 

Έχουμε εντυπωσιαστεί από το πώς κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε εμείς να παρέχουμε στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων στους δήμους και όσον αφορά τεχνογνωσία αλλά και οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης θα το πράξουμε. 

Έχουμε στην αποστολή μας ειδικούς όσον αφορά στην αντιμετώπιση καταστροφών. Είχε σχεδιαστεί πριν από λίγες βδομάδες να γίνει ένα σεμινάριο για αυτό το σημαντικό ζήτημα της πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης καταστροφών και αυτό δείχνει πως και τους δύο Υπουργούς μας απασχολεί αυτό το ζήτημα. 

Είναι μαζί μας εκπρόσωποι από φορείς παροχής τεχνικής βοήθειας και υποστήριξης καταστροφών αλλά και εκπρόσωποι του πυροσβεστικού σώματος και νομίζω ότι στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας θα μπορέσουμε όχι μόνο στην τωρινή κατάσταση αλλά και ευρύτερα να έχουμε μία τέτοια ανταλλαγή.» 

Μιχελάκης: Ο κ. Φούχτελ υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο νησί

Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης αφού υπογράμμισε τους καρπούς που ήδη αποδίδει η Ελληνογερμανικη Συνεργασία στον ευαίσθητο χώρο της Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε με έμφαση στην προσφορά βοήθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπλήκτων: «Είχαμε μία νέα συνάντηση με τον κύριο Φούχτελ. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον ξανασυναντάμε στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας η οποία έχει αρχίσει και εμφανίζει καρπούς που είναι εμφανείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Συζητήσαμε πολλά θέματα. Θα μπορέσουμε να κάνουμε εξειδίκευση τις επόμενες μέρες για να προχωρήσουμε περαιτέρω σε αυτήν την συνεργασία.

Τον ενημερώσαμε και για το θέμα της Κεφαλονιάς, για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Μας είπε ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο νησί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς είναι αντιμέτωποι και με την κακαιρία, ενώ πέρασαν ακόμα ένα βράδυ υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο νησί