X

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Παπούλια - Σι Τζινπίνγκ

Για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας μίλησαν ο Κάρολος Παπούλιας και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Σότσι.

Ant1news

Με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας στο Σότσι της Ρωσίας. 

Ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται στο Σότσι για την έναρξη των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ μίλησαν για τις φιλικές και εγκάρδιες σχέσεις των δύο χωρών. 

Ο Κινέζος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Μάιο και στις σημαντικές συμφωνίες που κατέληξαν οι δύο πλευρές.

«Είστε ο δημοφιλής πολιτικός της Ελλάδας που κερδίσατε την αγάπη και τον σεβασμό όλου του ελληνικού λαού.  Ταυτόχρονα είστε παλαιός φίλος του κινεζικού λαού και πάντοτε παρακολουθείτε στενά και προωθείτε ενεργά τις διμερείς μας σχέσεις, πράγμα που εκτιμούμε ιδιαιτέρως» είπε ο Σι Τζινπίνγκ για τον Κάρολο Παπούλια.

«Όπως είπατε είναι αλήθεια: είμαι ένας παλαιός, ειλικρινής και συνεπής φίλος της ελληνοκινεζικής φιλίας.  Και συνεχώς θέλω να προωθείται αυτή η φιλία, γιατί την θεωρώ ιδιαίτερης σημασίας.  Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι μεγάλα στις σχέσεις των δύο χωρών μας σε όλους τους τομείς.  Η επένδυση της COSCO στον Πειραιά έχει πολύ καλές προοπτικές.  Είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη Μεσόγειο», ήταν η απάντηση του Κάρολου Παπούλια.