X

Η ελληνική αποστολή άνοιξε την παρέλαση των αθλητών στο Σότσι

Με την ελληνική αποστολή να εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο Fisht, ξεκίνησε η παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ant1news



Στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι καθιερωμένο οι αντιπροσωπείες των χωρών να μπαίνουν με αλφαβητική σειρά στο στάδιο για να ξεκινήσει η παρέλαση των αθλητών (στο Σότσι ήταν σύμφωνα με το κυριλλικό αλφάβητο),  ωστόσο υπάρχουν πάντα δύο εξαιρέσεις στον κανόνα.

Η αντιπροσωπεία της Ελλάδας ως χώρας στην οποία γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εισέρχεται πρώτη στην παρέλαση των αθλητών και η αντίστοιχη της διοργανώτρια χώρας τελευταία.

Αυτό έγινε και στο Σότσι και η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Παναγιώτα Τσακίρη, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της Αθανάσιου Τσακίρη, ήταν η πρώτη αθλήτρια που εισήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο Fisht, με την υπόλοιπη «γαλανόλευκη» αποστολή να την ακολουθεί και να ανοίγει τον χορό της παρέλασης των αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται έξι αθλητές και αθλήτριες, ενώ το παρών δίνουν αθλητές από συνολικά 80 χώρες.

Το Σότσι θυμίζει φρούριο, καθώς πάνω από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού έχουν αναλάβει την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των Αγώνων, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ. Για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο στρατός διαθέτει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας νέας γενιάς, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες.

Στο Σότσι βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην τελετή έναρξης, ενώ σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με τον Σι Τζινπίνγκ.