X

Μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια στην Κεφαλονιά

Προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στην Κεφαλονιά.

Ant1news

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός σχεδόν τα μισά σπίτια στο νησί δεν μπορούν προσωρινά να κατοικηθούν.

Μετεγκατάσταση σχολείων

Επίσης, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση δύο σχολείων του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου καθώς και του Πετρίτσιου Γυμνασίου και Λυκείου στο Ληξούρι.

Τα σχολεία, αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου.

Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του Υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτήρια.

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κεφαλονιά

Ομαλοποιείται, πάντως, σταδιακά η κατάσταση στην Κεφαλονιά, η οποία εξακολουθεί να ζει στο ρυθμό των μετασεισμικών δονήσεων, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί.

Σιγά σιγά αποκτούν ικανοποιητική λειτουργία οι μηχανισμοί στήριξης των κατοίκων του νησιού, ενώ μία βδομάδα μετά αναμένεται να λειτουργήσουν και τα σχολεία.

Κρουαζιερόπλοιο την Κυριακή στο νησί

Στην Κεφαλονιά αναμένεται την Κυριακή ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να φιλοξενηθούν σεισμόπληκτοι που τις νύχτες μένουν μέσα στα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος είναι συγκινητική η αλληλεγγύη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και το εξωτερικό η οποία εκφράζεται ηθικά και υλικά προς τους κατοίκους του νησιού.

Να σημειωθεί, ότι οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, κάτι που βοηθάει στις εργασίες αποκατάστασης σε κτίρια και υποδομές.