X

Στο τραπέζι τα «κόκκινα» δάνεια

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων υπάγεται στα προαπαιτούμενα της τρόικας και την Παρασκευή πραγματοποιείται επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου επί του θέματος.

Ant1news

Ο χρόνος πιέζει καθώς το 2015 θα ξεκινήσει η πλήρης διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των πλειστηριασμών α' κατοικίας και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα είναι λειτουργικό στο τέλος του 2014, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και της τρόικας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο Συμβούλιο που θα απασχοληθεί με την οριστική διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στόχος της ομάδας αυτής θα είναι να τεθεί η βάση συζήτησης για το όριο διαβίωσης και ο ορισμός για τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη», αλλά αυτά που θα εφαρμοστούν θα πρέπει να έχουν την έγκριση των κομμάτων και της τρόικας.