X

Ανάστατοι με το χαράτσι της ΔΕΗ οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά

Εκνευρισμός επικρατεί στην Κεφαλονιά, καθώς άρχισαν να φθάσουν στα σπίτια των σεισμόπληκτων οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι. Νέα δόνηση σήμερα 4,5 Ρίχτερ.

Ant1news

Δεν φθάνουν οι συνεχείς μετασεισμοί και η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, ήρθε και το μπέρδεμα με το χαράτσι της ΔΕΗ να τους αναστατώσει.

Οι κάτοικοι επικοινώνησαν με τα γραφεία της ΔΕΗ, όμως η απάντηση ήταν ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για απαλλαγή τους από το χαράτσι, όπως δεσμεύθηκε προ ημερών η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από επίσκεψη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο νησί δόθηκε εντολή από την κυβέρνηση να απαλαγούν οι σεισμόπληκτοι για ένα χρόνο από την καταβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Παρ όλα αυτά, τόσο στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΔΕΗ, όσο και στα Κεντρικά Γραφεία δηλώνουν άγνοια για το θέμα και αδυνατούν να ενημερώσουν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς για το τι πρέπει να πράξουν.

Οι Κεφαλλονίτες ζητούν άμεσα ενημέρωση επί του θέματος και διαμαρτύρονται ότι δεν τους καλύπτει ουσιαστικά η απόφαση της κυβέρνησης καθώς εκείνη αφορά στο χαράτσι του 2014, ενώ οι λογαριασμοί της ΔΕΗ περιλαμβάνουν το τελευταίο μέρος του χαρατσιού του 2013.

Παράλληλα, οι ίδιοι αιτούνται την ένταξή τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, χωρίς τέλη και χαράτσια, καθώς όπως δηλώνουν, δεν έχουν να πληρώσουν.

Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών, σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στις 12:34, 11 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά.