X

Μεγάλη επιχείρηση κατά της μαφίας σε Ιταλία και ΗΠΑ

Στη σύλληψη δεκάδων ατόμων με κατηγορίες περί εμπορίου ναρκωτικών και όπλων προχώρησαν οι αρχές σε ΗΠΑ και Ιταλία μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας.

Ant1news



Στη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι αρχές συνέλαβαν σε Ιταλία και Νέα Υόρκη συνολικά 26 άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών και όπλων από τη Νότια Αμερική στην Καλαβρία ως μέλη δύο μεγάλων μαφιόζικων οικογενειών, τους Γκαμπίνο στη Νέα Υόρκη και της Ντραγκέτα στην Καλαβρία.

Οι οκτώ συλλήψεις έγιναν στη Νέα Υόρκη και είχαν ως στόχο τους Γκαμπίνο, που είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες που ελέγχει τη μαφία στην αμερικανική πόλη, ενώ οι υπόλοιπες 18 πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, όπου ταξίδεψαν και πράκτορες του FBI.

Η αστυνομική επιχείρηση, πάντως, είχε και...  ελληνικό άρωμα. Επικεφαλής της επιχείρησης στις ΗΠΑ είναι ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη, Τζορτζ Βενιζέλος, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο 42χρονος ομογενής Χρήστος Φασαράκης, ο οποίος κατηγορείται πως «ξέπλυνε» περισσότερα από 500.000 δολάρια, που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Ο Φασαράκης εργαζόταν στην τράπεζα Alma Bank του Μπρούκλιν και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για 20 χρόνια.

Οι αστυνομικές έρευνες διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη 40 άτομα, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της επιχείρησης. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν να φτάσουν στην Ιταλία μεγάλες ποσότητες καθαρής κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.