X

Guardian: Έχει δίκιο ο Κλούνεϊ για τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της Guardian τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ant1news



«Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα;», είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το μέσω της ιστοσελίδας της. 

Η δημοσκόπηση και η ερώτηση σχετίζεται με τις πρόσφατες δηλώσεις του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες τάχθηκε δύο φορές (τη μία μάλιστα επί βρετανικού εδάφους) δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 

Στην παρέμβασή του ο Κλούνεϊ ζήτησε να διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα και έδωσε ως παράδειγμα άλλους θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που επέστρεψαν από το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί.

Στη δημοσκόπηση, που λήγει σε δύο ημέρες, έως τώρα ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 70% τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα που ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον διάσημο ηθοποιό για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τον προσκάλεσε στη χώρα μας.