X

Αποδοκιμασίες και καρφιά στον Τσίπρα

Μία αποστροφή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στον Καστοριάδη ήταν αρκετή για να τα… ακούσει ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ant1news

Ένας άνδρας από το ακροατήριο στο άκουσμα του σχολίου του προέδρου του ΣΕΒ για τον φιλόσοφο Καστοριάδη, άρχισε να φωνάζει στον κ. Δασκαλόπουλο για να στρέψει λίγο αργότερα τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τι δουλειά έχεις εδώ; Δεν θα έπρεπε να είσαι αυτή τη στιγμή εδώ! Και πως θα κυβερνήσεις; Με τη Δεξιά;» είπε φανερά εκνευρισμένος ο άνδρας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τον απομακρύνει η ασφάλεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό τονίζοντας: «Ειλικρινά δεν κατανοώ την ενόχληση κάποιων ούτε τον εκνευρισμό τους. Εδώ και πενήντα χρόνια έχετε μάθει να σας λένε ότι οι Κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις, το ίδιο σας έλεγαν και πριν τις εκλογές. Και τώρα ποιος παίρνει σπίτια και βάζει χέρι στις καταθέσεις;  Τώρα είναι που σας ενοχλούν οι αναφορές στον Καστοριάδη και στον Λένιν;».

Λίγο πριν την αποχώρηση του διαμαρτυρόμενου, στο χώρο αναρτήθηκε και ένα χαρτί από έναν άλλο νεαρό που έγραφε: «Γκρεμίστε τα ψηλά αγάλματα γιατί κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν τόσο μικροί».

Παρά την αμηχανία που επικράτησε για αρκετή ώρα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε κανονικά.