X

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα διόδια Αφιδνών

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα διόδια Αφιδνών.

Ant1news



Συμβολική κατάληψη των διοδίων Αφιδνών πραγματοποίησαν κάτοικοι των περιοχών Ωρωπού, Κηφισιάς, Τανάγρας και των γύρω περιοχών καθώς και οργανώσεις, αντιδρώντας στις νέες αυξήσεις τιμών των διοδίων.

Η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας αποκαταστάθηκε, καθώς ο δρόμος είχε κλείσει νωρίτερα, εξαιτίας της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν οι κάτοικοι.

Η κυκλοφορία διεξήχθη για λίγο από τον παράδρομο της εθνικής ενώ νωρίτερα υπήρξε ένταση μετά από επέμβαση της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών οι οποίοι είχαν καταλάβει τον σταθμό των διοδίων και επέτρεπαν την ελεύθερη, δίχως αντίτιμο, διέλευση των οχημάτων.

 «Σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια», είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχ.Χρυσοχοΐδη.

Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί, παρουσία και των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, στον παράδρομο της Εθνικής και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κεντρικό άξονα της εθνικής οδού. Στο χώρο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές στα διόδια των Αφιδνών αυξήθηκαν από 2,10 στα 2,35 ευρώ, της Θήβας από 2,55 στα 3,95 και της Τραγάνας στα 3,90 από 2,45. Οι αυξήσεις έγιναν  σύμφωνα με τα όσα ορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης και κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή.