X

Στον κόμβο της Νίκαιας αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αγρότες και πολίτες σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας.

Ant1news



Νέο μαζικό συλλαλητήριο ως απάντηση «της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους», πραγματοποίησαν αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας.

Οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ επί μια και πλέον ώρα, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.

Τώρα, το ενδιαφέρον των αγροτών στρέφεται στην κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων δυνάμεων προκειμένου οι αγρότες να δώσουν δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Νωρίτερα, οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν για περίπου μισή ώρα, την Εγνατία Οδό Σερρών - Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων.

Επίσης, παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθίας.

Το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τον οποίο συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος Κώστας Γιοβανόπουλος, Νότης Μαριάς, Ραχήλ Μακρή και Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες, οι οποίοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την τρόικα και την κυβέρνηση» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος πρόσθεσε: «Από πέρυσι, πάλι εδώ, σε αυτό το μπλόκο, ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα άμεσο μέτρο, το οποίο δεν έχει οικονομικό κόστος με την έννοια της εκταμίευσης, δηλαδή αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Είναι ένα μέτρο, το οποίο δεν μπορεί να απαγορεύσει καμία τρόικα και κανένας ελεγκτής. Αντί να γίνει αυτό, αντί δηλαδή να δώσουν αφορολόγητο πετρέλαιο και να μειώσουν το κόστος παραγωγής, βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες. Πρόκειται για μια φορολογική επιδρομή που έχει σκοπό την εξαφάνιση της πρωτογενούς παραγωγής».



Εν τω μεταξύ, παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες, οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που όπως επισημαίνουν είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες με τον Γιάννη  Στουρνάρα.