X

Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ant1news

Οι γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως σήμερα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.

Τα πολυιατρεία, τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, θα παραμείνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, τόνισε ότι  πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα με αρκετές δυσκολίες. «Όλα θα γίνουν προς το καλύτερο. Θα γίνει καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη» προειδοποίησε από πλευράς του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.