X

Κορκίδης: «Αλλάζει η εικόνα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα»

Την ικανοποίησή του για το νέο νόμο-πλαίσιο για τη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Ant1news

Με αφορμή την παρουσίαση του Νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος Νόμος για τις αδειοδοτήσεις είναι πράγματι μία σημαντική μεταρρύθμιση που αλλάζει την εικόνα της αντιμετώπισης και εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας. Η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με τη ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, αφού μειώνει τις πολλές «χειραψίες» μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξοικονομώντας στον επιχειρηματικό κόσμο χρόνο και χρήμα.

Προϋπόθεση της συνολικής απλοποίησης των διαδικασιών είναι η Υπηρεσία Μιας Στάσης την οποία ήδη προσφέρουν τα Επιμελητήρια της Χώρας, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι με το νέο Νόμο θα διευκολύνεται πολύ η λειτουργία των επιχειρήσεων με την εφαρμογή της «ψηφιακής υπογραφής» η διαδικασία της οποίας, ωστόσο, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τέλος, για άλλη μία φορά επισημαίνουμε ότι, τα 59 Επιμελητήρια της Χώρας διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να καταστούν τα «Κ.Ε.Π.» της Επιχειρηματικότητας που θα διευκολύνουν τη δημιουργία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων».