X

Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία για δηλώσεις ΦΠΑ

Καραδοκούν τα νέα, βαριά πρόστιμα για αμελείς λογιστές και παραβάτες επιχειρηματίες.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου 

Από 2.500 ευρώ  για όποιον υπόχρεο την υποβάλλει μόνος ως και 5.000 ευρώ, από μισά δηλαδή για την επιχείρηση και τον λογιστή της, που πλέον βαρύνεται με ισόποσο πρόστιμο με τον πελάτη του, θα κοστίσει από την Παρασκευή, η εκπρόθεσμη υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ ή ακόμη χειρότερα η αποφυγή κατάθεσης της, έστω και εκπροθέσμως, που επισείει κι άλλες ποινές. 

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική ενημέρωση της Δ.Ο.Υ., σχετικά με το χρεωστικό υπόλοιπο της περιοδικής δήλωσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας λήγει αύριο, 20 Φεβρουαρίου, για όσες επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

Κάθε παράβλεψη, σκόπιμη ή εξ αμελείας, από τον επιχειρηματία ή τον λογιστή θα κοστίζει ακριβά από μεθαύριο, βάσει του νέου ποινολογίου που ισχύει από την Πρωτοχρονιά. 

«Καμπανάκι» από την ΓΓΔΕ 

Τις τελευταίες ημέρες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέσω της ΓΓΠΣ, έχει στείλει χιλιάδες μηνύματα σε υπόχρεες επιχειρήσεις και φοροτεχνικούς, υπενθυμίζοντας τους την λήξη της  προθεσμίας έγκαιρης υποβολής, αλλά και το πρόστιμο των 2.500 ευρώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη κατάθεσης της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ.

Στο σημείωμα που στέλνει η ΓΓΔΕ αναφέρει: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Κατηγορία Δηλώσεων: Φ.Π.Α.

Είδος Δήλωσης: ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ Φ.Π.Α. (ΒΙΒΛΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) Περίοδος Δήλωσης: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 

Αποδέκτης: χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ,

Username: χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. και παρακαλούμε (εφόσον δεν το έχετε ήδη πράξει) να μην αμελήσετε την έγκαιρη υποβολή της.

Επίσης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε ότι από 01/01/2014 έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4174/2013 ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής όλων των δηλώσεων.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

χχχχχχχχχχχχχχχ,