X

Οι Abba φορούσαν την… Άρτα και τα Γιάννενα λόγω… εφορίας!

Το σουηδικό συγκρότημα Abba επέλεγε να φορά επί σκηνής αντιαισθητικά και κακόγουστα κοστούμια, όχι για να κάνει εντύπωση στο κοινό, αλλά για... φορολογικούς λόγους.

Ant1news

Την τάση να ντύνονται σαν… καρνάβαλοι είχαν τα τέσσερα μέλη του σουηδικού συγκροτήματος Abba, αφού κανείς δεν μπορεί να μην θυμάται τις κιτσάτες εμφανίσεις τους από τις ενδυματολογικές επιλογές που έκαναν.

Πολύχρωμα σατέν ρετάλια, γυαλιστερά λαστέξ, στρασάτα σόρτς, μπότες με φιόγκους και βεβαίως σιθρού σαλοπέτες, πουκάμισα με υπερμεγέθεις γιακάδες, πούλιες και παγιέτες, ήταν μερικά από τα κακόγουστα ρούχα που επέλεγαν να φορούν, όχι μόνο λόγω στιλιστικής άποψης, αλλά-όπως αποκαλύπτει ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε- για να πληρώνουν λιγότερο στην εφορία.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Abba: The official photo book» που μόλις κυκλοφόρησε με αφορμή τα 40 χρόνια από τότε που το συγκρότημα κέρδισε την Eurovision με το τραγούδι «Waterloo»,  το στιλ του γκρουπ οφείλεται στο ότι το κόστος των κουστουμιών μπορούσε να προστεθεί στα έξοδα μόνο αν… δεν μπορούσαν να φορεθούν σαν κανονικά ρούχα!

«Για να είμαι ειλικρινής, ντυνόμασταν σα νούμερα εκείνη την εποχή» παραδέχεται σήμερα ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος Μπιορν Ουλβέους.