X

Στις κάλπες οι δικηγόροι

Στις κάλπες προσήλθαν οι δικηγόροι της χώρας προκειμένου να αναδείξουν νέους προέδρους και νέα Διοικητικά Συμβούλια για την επόμενη τετραετία.

Ant1news

Έκλεισαν οι κάλπες της πρώτη ημέρας των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Σήμερα προσήλθαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών, προσήλθαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στις κάλπες 1.410 δικηγόροι, σε σύνολο 6.330 εγγεγραμμένων μελών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα αναδειχθεί το «δίδυμο» που θα διεκδικήσει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη εβδομάδα (2 και 4/3), τη θέση του προέδρου.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, καθώς κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει στη σημερινή εκλογική διαδικασία, την απόλυτη πλειοψηφία.

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 643 δικηγόροι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Παπάκος έλαβε 250 ψήφους, ο Κώστας Καραγεώργος 148, ο Φώτης Λεπίδας 91, ο Σπύρος Μπουρδανιώτης 54 και ο Βαγγέλης Τρίγκας 40. Έτσι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι Νίκος Παπάκος και Κώστας Καραγεώργος.