X

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση ΜΚΟ

Νεότερα στοιχεία για την κατασπατάληση κρατικού χρήματος μέσω ΜΚΟ έρχονται συνεχώς στο φώς της δημοσιότητας.

Ant1news

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής η ΜΚΟ "Έργο Πολιτών", που συστάθηκε το 2005 με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για να καταγράψει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων, μπήκε στο στόχαστρο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που το 2011 στην έκθεσή τους καταγράφουν παρατυπίες και αδιαφάνεια στη λειτουργία της.

Η ΜΚΟ "Έργο Πολιτών" ξόδεψε σε μια πενταετία σχεδόν 7.5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα μισά δόθηκαν σε μισθοδοσίες και αμοιβές συνεργατών. Χαρακτηριστικό είναι ότι νοίκιαζε γραφεία 703 τετραγωνικών μέτρων, πληρώνοντας 16.500 ευρώ κάθε μήνα.

Σχετικά με την άλλη ΜΚΟ του προφυλακισθέντος Κώστα Τζεβελέκου, καταγεγραμμένη συνομιλία με τη σύζυγό του αποκαλύπτει την πρόθεσή του να πουλήσει μέρος της περιουσίας του και να φύγει στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Αλεξ Ρόντος, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής υποστηρίζει πως ο Τζεβελέκος του παρουσίασε έγγραφα ότι είχε κάνει αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία. Τονίζει μάλιστα πως η εξουδετέρωση ναρκών ήταν εκείνη την περίοδο το πιο σέξι θέμα του πλανήτη…