X

Τι «ξαφρίζουν» οι πελάτες από τα ξενοδοχεία

Ποιος από εσάς φεύγοντας από ένα ξενοδοχείο δεν έχει πάρει μαζί του ένα μικρό… αναμνηστικό-χαμηλής αξίας-για να του κρατάει «ζωντανές» τις αναμνήσεις….

Ant1news

Αύξηση παρουσιάζουν οι κλοπές στα ξενοδοχεία από πελάτες οι οποίοι φεύγοντας δεν παίρνουν μόνο τις αποσκευές τους, αλλά «ξαφρίζουν» κι άλλα αντικείμενα από τα δωμάτια που διέμεναν.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε πάρει ένα σαπουνάκι, ένα σαμπουάν ή ακόμα και κάτι από το μπαρ, που ως εδώ δεν θεωρείται κλοπή γιατί τα προϊόντα αυτά είναι στην τιμή του δωματίου.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι αφαιρούν από τα δωμάτια αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το site Lastminut σε 500 ξενοδοχεία, ένας στους δέκα κλέβει τα αντικείμενα από το δωμάτιό του κάτι που μεταφράζεται έως 20.000 ευρώ ζημιά το χρόνο για τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

«Δεν υπάρχει ένα τυπικό προφίλ πελατών για τις κλοπές. Από το πολύ περιποιημένο ζευγάρι που δεν μπορεί κανείς να υποπτευθεί, ως τον συνηθισμένο κύριο. Όταν εντοπίζουμε ότι έγινε κλοπή, προτιμούμε να ρυθμίσουμε φιλικά το θέμα» εξηγεί στην εφημερίδα Le Monde, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ξενοδόχων της Γαλλίας.

Τα πιο δημοφιλή αντικείμενα που κλέβονται

Προϊόντα τουαλέτας
Πετσέτες και ρόμπες
Στυλό
Πιάτα και μαχαιροπήρουνα
Τηλεοράσεις
Πιστολάκια μαλλιών
Λάμπες ηλεκτρικές
Έργα τέχνης, πίνακες και αγαλματίδια
Υπολογιστές
Τηλέφωνα, καθώς και φυτά, λουλούδια, ακόμη κι αν είναι πλαστικά!