X

Νέο ρεκόρ στον τουρισμό αναμένει φέτος ο ΣΕΤΕ

Εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις αναφορικά με τις αφίξεις των ξένων τουριστών φέτος στη χώρα μας έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ant1news



Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκτίμησε ότι ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ το 2014.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα είναι ένα ακόμη έτος ρεκόρ», τόνισε σχετικά και πρόσθεσε πως «σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και οι νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα εφέτος θα φθάσει τα 18,5 εκατομμύρια έναντι 17,9 εκατομμύρια το 2013 και τα έσοδα θα φθάσουν τα 13 δισ. ευρώ. Ο ίδιος τόνισε ότι εάν η Ελλάδα επιτύχει τον στόχο 24 εκατομμυρίων επισκεπτών έως το 2021, το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες και θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας. 

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, οι μακροχρόνιοι στόχοι για τον τουρισμό σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα της χώρας. «Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη των άλλων εθνικών στόχων μας, ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσει πως οι στόχοι για το 2021 θα επιτευχθούν και θα υπερκερασθούν», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αναμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και μία αύξηση 10% των επισκεπτών από τη Βρετανία.

Ακόμη, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον τουριστικό τομέα, πρόσθεσε, όμως, ότι τα μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί τόποι πρέπει να παραμείνουν υπό κρατική «ομπρέλα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αφιέρωμα που παρουσίασε πρόσφατα η Bild,  η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση των τουριστικών προορισμών για το φετινό καλοκαίρι.