X

«Σωσίβιο» ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Παρατείνεται για ένα χρόνο, μετά την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ασφαλισμένους του ΙΚΑ που θα έμεναν ακάλυπτοι από αύριο.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Κάτω από την ιατροφαρμακευτική «ομπρέλα» του ΙΚΑ θα συνεχίσουν να είναι μέχρι στις 28 Φεβρουαρίου 2015, ασφαλισμένοι του ιδρύματος, που δεν είχαν τις προϋποθέσεις.

Η παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ένα έτος, αφορά στους:  

  • Μακροχρόνια ανέργους άνω των 29 ετών
  • Για τους νέους έως 29 ετών
  • Για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης αντί των 100 που προβλέπεται  
  • Για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ»

Άθικτο το εφάπαξ για 26.000 δημοσίους υπαλλήλους

Άθικτο θα είναι το εφάπαξ βοήθημα που θα πληρώνονται από τον ερχόμενο μήνα από το Ταμείο Πρόνοιας, 25.500 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013. Αυτό ξεκαθάρισε εκ νέου ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι :  «η διάταξη καθορίζει ότι...θα το λάβουν χωρίς καμία προσαρμογή».

Οι πληρωμές των συγκεκριμένων συνταξιούχων που είναι στη λίστα αναμονής από τα τέλη του 2011, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τον Μάρτιο και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2015.Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως λαμβάνεται πλέον υπόψη η ημερομηνία αποχώρησης και όχι η ημερομηνία έκδοσης της συνταξιοδοτικής πράξης από το Γενικό Λογιστήριο. Με τον τρόπο αυτόν γλιτώνουν τις περικοπές ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι του εφάπαξ, οι οποίοι είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους μέχρι το τέλος Αυγούστου, αλλά δεν είχε σταλεί η σχετική πράξη στο Ταμείο Πρόνοιας.

Από την άλλη «κουτσουρεμένο», καθώς θα υπολογιστεί με τον νέο μαθηματικό τύπο, θα είναι το βοήθημα που θα καταβληθεί σε σχεδόν 19.000 δικαιούχους, οι οποίοι παραιτήθηκαν στο τελευταίο τετράμηνο της περασμένης χρονιά