X

Επεισόδια και προσαγωγές εν αναμονή της τρόικας

Μετά τα πρωινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ένταση συνεχίστηκε το μεσημέρι έξω από το ΥΠΟΙΚ, όπου μπουκάλια εκτοξεύτηκαν στο όχημα του Τόμσεν.

Ant1news

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν καθηγητές, καθαρίστριες και απολυμένοι σχολικοί φύλακες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο.

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, ενώ έκαναν και χρήση χημικών. Μάλιστα, υπήρξαν και 17 προσαγωγές συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Ένταση επικράτησε και στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της τρόικας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Μία γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε, ενώ λίγο αργότερα και ένας διαδηλωτής έπεσε λιπόθυμος.



Η ένταση συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι, ενώ τα αίματα άναψαν ακόμα περισσότερο όταν οι διαδηλωτές είδαν τα πολυτελή αυτοκίνητα των τροϊκανών να αποχωρούν απο το υπουργείο. Ορισμένοι μάλιστα δεν δίστασαν να τους πετάξουν μπουκάλια με νερό, ένα εκ των οποίων βρήκε το αυτοκίνητο του Τόμσεν.