X

Με βροχές θα γιορτάσουμε Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι σε όλη τη χώρα για το τριήμερο.

Ant1news

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες θα διεξαχθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα Κούλουμα σε όλη τη χώρα, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χιόνια στα ορεινά για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας

Το Σάββατο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά πιθανώς να είναι έντονα. 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. 

Στη Θράκη και τη Μακεδονία, το καρναβάλι της Ξάνθης και οι λοιπές καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Νάουσα, Κοζάνη κι Έδεσσα, θα γίνουν με άστατο καιρό, αφού προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κατά τόπους τις πρωινές ώρες. 

Στην δυτική Πελοπόννησο, οι καρναβαλιστές της Πάτρας θα διασκεδάσουν με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα κυρίως στα νότια. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. 

Η κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων την Κυριακή θα γίνει με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα που στα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Σε ότι αφορά την Καθαρά Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, για να βοηθήσουν τους χαρταετούς να… σηκωθούν ψηλά, έστω και υπό βροχή. 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα και τα φαινόμενα που κατά τόπους θα

Είναι ισχυρά από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.