X

«Πράσινο φως» της τρόικας για 97.000 δάνεια του ΟΕΚ

Την έγκριση των υψηλόβαθμων ελεγκτών εξασφάλισε το κυβερνητικό σχέδιο με το οποίο δίνεται λύση στο πολύμηνο αδιέξοδο 97.000 νοικοκυριών που είχαν πάρει στεγαστικό από τον ΟΕΚ.

Ant1news



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

«Ανάσα» σε 97.000 νοικοκυριά που αγόρασαν σπίτι με επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας,  η λειτουργία του οποίου ανεστάλη, θα δώσει η ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας που θα συμπεριληφθεί άμεσα σε νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1news, η τρόικα έχει ανάψει το πράσινο φως, ώστε να καταστεί εφικτή η υπαγωγή των δανείων του ΟΕΚ σε ρύθμιση από τις τράπεζες, χωρίς όμως απώλεια της επιδότησης επιτοκίου.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, που διαπραγματεύτηκαν με την τριμερή το τελευταίο τετράμηνο, τόνιζαν στον ΑΝΤ1news, ότι με τη διάταξη του νομοσχεδίου θα δίνεται λύση στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με επιδότηση έως και 100% του επιτοκίου από τον Οργανισμό και με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Το βασικό “αγκάθι” που φαίνεται να αμβλύνεται και με τη βούλα της τρόικας, είναι η δυνατότητα επιμήκυνσης της αυστηρής 15ετούς διάρκειας αποπληρωμής που προέβλεπε η χορήγηση των δανείων, μέχρι και για δέκα χρόνια με συνέχιση της επιδότησης επιτοκίου. Αυτά τα δυο εργαλεία θα επιτρέψουν στους δανειολήπτες να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τις μηνιαίες δόσεις.