X

Δεν τα βρήκαν Προβόπουλος–τρόικα για τις ανάγκες των τραπεζών

Διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στο ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών έχουν ο Γιώργος Προβόπουλος και οι επικεφαλής της τρόικας.

Ant1news



Το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που είχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι των δανειστών, με τις δύο πλευρές να διαφωνούν ως προς το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την θωράκιση των ελληνικών τραπεζών.

Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι ο τελικός λογαριασμός σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβεί τα 6,3 δισ. ευρώ, ενώ ο Πολ Τόμσεν τον προσδιορίζει γύρω στα 9 δισ. ευρώ. Οι αποκλίσεις με την τρόικα για το ζήτημα προκύπτουν, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, από τη διαφορετική μεθοδολογία που ακολουθεί το ΔΝΤ σε σχέση με αυτήν που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΕΚΤ και ΤτΕ.

Ανάμεσα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και της τρόικας, πάντως, δεν έχει προγραμματιστεί άλλη συνάντηση και η ΤτΕ πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής (stress tests) που διενήργησε η BlackRock έως το τέλος της εβδομάδας.