X

Οι λόγοι που η ανθρωπότητα ευγνωμονεί τους Έλληνες

Για τους Έλληνες το φαγητό είναι τρόπος ζωής. Για τους ξένους, το φαγητό των Ελλήνων είναι λόγος για να μας ευγνωμονούν!

Ant1news

Η Huffington Post σε ένα αφιέρωμά της στους Έλληνες, τις τροφές αλλά και τον τρόπο που τις απολαμβάνουν παρουσιάζει τους 16 λόγους που ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να ευγνωμονεί την Ελλάδα.

Μπορεί η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι μερικά από τα πιο σπουδαία δώρα των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά πέραν αυτών η ανθρωπότητα χρωστά πολλά στην Ελλάδα για τη… φέτα!

Σύμφωνα με το αφιέρωμα της Huffington Post, οι Έλληνες διαμόρφωσαν έναν μοναδικό τρόπο διατροφής, που κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί. Οι μεζέδες μας, το πλούσιο ελαιόλαδό μας, το κρασί μας και η διατροφή μας γενικότερα είναι για τους διατροφολόγους η πιο υγιεινή που μπορεί κανείς να συναντήσει.

Για τη Huffington Post αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες ζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο λαό, παρά το ότι όλοι προσπαθούν να μιμηθούν τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Απαριθμώντας λοιπόν του 16 λόγους που όλος ο κόσμος μας χρωστά ευγνωμοσύνη, η Huffington Post τονίζει:

1. Σαγανάκι

Αυτό το ψημένο στη σχάρα τυρί, που στην Ελλάδα είναι γνωστό ως σαγανάκι αποτελεί για τους ξένους μια γευστική ηδονή, που δεν πρόκειται να βρει ποτέ κανείς αλλού.

2. Φραπέ

Οι Έλληνες δημιούργησαν πρώτοι αυτόν τον καφέ και εξακολουθούν να τον κάνουν καλύτερα ακόμα και από τα πιο διάσημα καφέ του κόσμου!

3. Ελαιόλαδο παντού και πολύ

Οι ξένες, όπως λένε και οι ίδιοι, δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας ανταποδώσουν τη χάρη που τους κάναμε να τους γνωρίσουμε το ελαιόλαδο!

4. Χωριάτικη σαλάτα

Η χωριάτικη σαλάτα ή ελληνική σαλάτα όπως την ξέρουν στο εξωτερικό είναι ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα που περιέχει τα πάντα: Τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, φέτα, ελαιόλαδο. Οι Έλληνες τη φτιάχνουν καλύτερα από τον καθένα, σύμφωνα με τους Αμερικάνους.

5. Κρασί

Το κρασί είναι μια παράδοση που κρατά αιώνες για τους Έλληνες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να γιορτάζουν κάτι για να το έχουν στο τραπέζι τους. Είναι καθημερινή τους συνήθεια, που λαμβάνει την πρώτη θέση στην προτίμησή τους και ύστερα έρχεται το νερό.

6. Φέτα

Για την Huffington Post η φέτα είναι η εθνική μας γαρνιτούρα και ένας ακόμα λόγος για να μας ευγνωμονεί η ανθρωπότητα.

7. Hello, Loukoumades!

Τα μικρά ντόνατς με το μέλι, όπως αποκαλεί ο συγγραφέας του άρθρου τους λουκουμάδες, είναι ένα γλυκό τόσο ξεχωριστό που αιώνες πριν το χάριζαν στους Ολυμπιονίκες! Αυτό αναφέρει το άρθρο, το οποίο περιγράφει τους λουκουμάδες σαν μια ακόμα ξεχωριστή γεύση από ελληνικά χέρια.

8. Μεζές

Τα αμέτρητα μικρά πιάτα με τα μεζεδάκια (κεφτεδάκια, χταποδάκι, σαγανάκι, πίτες κτλ) κάνουν τόσο μεγάλη εντύπωση στους ξένους που και μόνο η λέξη meze τους κάνει να τρελαίνονται, ιδιαίτερα όταν ξέρουν ότι στην Ελλάδα μπορούν να τους απολαύσουν με ουζάκι!

9. Πλοκάμια χταποδιού

Ξεχωριστό μεζές στην Ελλάδα, που ακόμα κι όταν είναι απλωμένος στον ήλιο, δεν φοβίζει κανένα Έλληνα!

10. Φύλλο για πίτα

Μπακλαβάς και σπανακόπιτα είναι μόνο μερικά από τα εδέσματα που οι Έλληνες ξέρουν να ετοιμάζουν μοναδικά με ένα ξεχωριστό φύλλο που κανείς άλλος δεν μπορεί να φτιάξει!

11. Η τέχνη του γεύματος

Για τους πάντα βιαστικούς ξένους η συνήθεια των Ελλήνων να απολαμβάνουν αργά το κάθε γεύμα της ημέρας είναι τέχνη! Μια τέχνη που όσο κι αν προσπαθούν όλοι οι άλλοι, δεν πρόκειται ποτέ να τη μάθουν στο βαθμό που την ξέρουν οι Έλληνες.

12. Τζατζίκι

Για τη Huffington Post το τζατζίκι μας είναι κάτι σαν το δικό τους κέτσαπ, μόνο που το μπόλικο γιαούρτι κάνει τη συνταγή πιο υγιεινή από κάθε τι άλλο. Συνοδεύει μάλιστα άριστα τα περισσότερα πιάτα, κυρίως με κρέας.

13. Γεύμα με παρέα

Για τους Έλληνες η οικογένεια είναι σημαντική. Σημαντικό για αυτούς είναι και το φαγητό. Επομένως, δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς τους να φάει χωρίς την οικογένειά του ή χωρίς παρέα.

14. Μέλι

Ένας ακόμα λόγος για να ευγνωμονεί κανείς την Ελλάδα είναι το πλούσιο και θρεπτικό μέλι, το οποίο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ρέει πολύ περισσότερο από ότι το κρασί στην Ιταλία!

15. Γη για σταφύλια και ελαιόδεντρα

Δοξασμένη η ελληνική γη, για τους ξένους, που στα σπλάχνα της φυτρώνουν πολλά σταφύλια και άλλα τόσο ελαιόδεντρα!

16. Γιαούρτι

Τι θα ήμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι, αναρωτιέται ο συγγραφέας του άρθρου και μόνος απαντά ότι το πρωινό δεν θα ήταν ποτέ ίδιο χωρίς το γιαούρτι. «Μόνο που στην Ελλάδα δεν το χρησιμοποιούν μόνο για πρωινό, αλλά και για γλυκό με… μέλι φυσικά», τονίζει ο ίδιος.