X

Την αλληλεγγύη της Γερμανίας μετέφερε ο Γκάουκ στον Παπούλια

Το μήνυμα ότι η επίσκεψή του έχει ως στόχο να δείξει την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα μετέφερε ο Γερμανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ant1news



Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, μετά την επίσημη υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισήμανε ότι το μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία και σημείωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που μπορεί να υπάρξουν στον δρόμο μας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον κ. Γκάουκ ανέφερε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα είπε πρόσφατα ο Γερμανός ομόλογός του, στη συνδιάσκεψη στο Μόναχο για την διεθνή ασφάλεια, τονίζοντας ότι «η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της». «Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Από πλευράς του, ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος έχει σειρά επαφών στην Αθήνα, επισήμανε ότι στόχος της επίσκεψής του στη χώρα μας είναι να δείξει την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα. «Ο πρώτος λόγος είναι ότι θέλω να επιβεβαιώσω τη μακροχρόνια φιλία που συνδέει τους δύο λαούς μας. Και μπορεί κάποιες επίκαιρες συζητήσεις ή κάποια γεγονότα να έχουν επισκιάσει αυτή τη μακροχρόνια φιλία, ωστόσο αυτή η φιλία υπάρχει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλω να επιδείξω αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Ξέρετε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δύο χώρες που πάντα ήταν αλληλέγγυες η μία με την άλλη και αυτό πρέπει να το θυμίσω», ανέφερε σχετικά.

«Ο τρίτος λόγος είναι ότι πρόκειται να μιλήσω με ανθρώπους, όπως εσείς ο ίδιος  είστε κύριε Πρόεδρε, που είναι άνθρωποι που αγωνίστηκαν ενάντια στην κακή Γερμανία, στην άλλη μορφή της Γερμανίας όπως υπήρχε στο παρελθόν, ενάντια στη δικτατορία και αυτούς τους ανθρώπους θέλω να προσεγγίσω. Θέλω να σας δείξω ότι υπάρχει μια διαφορετική Γερμανία που έχει σχηματιστεί τώρα πια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζουμε όλους εσάς που αγωνιστήκατε και θέλουμε να είστε φίλοι μας».