X

Οι επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά, σε 1,5 λεπτό

Με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μας δείχνει αυτό το βίντεο πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού ο πόλεμος.

Ant1news

Ένα βίντεο κατά του πολέμου που συγκλονίζει, συγκινεί και προβληματίζει, έδωσε στη δημοσιότητα ο βρετανικός οργανισμός Save the Children.

Στο 1,5 λεπτό που διαρκεί το βίντεο, περιγράφεται με τον πλέον καθηλωτικό τρόπο, το πόσο αλλάζει τη ζωή ενός παιδιού ο πόλεμος. Το βίντεο ξεκινά με εικόνες από το πάρτι γενεθλίων ενός μικρού κοριτσιού, συνεχίζεται με εικόνες από την καθημερινότητά της, όπου φαίνεται ευτυχισμένη και ξένοιαστη, ενώ καταλήγει να μας δείχνει τη μικρή πρωταγωνίστρια να γιορτάζει πάλι τα γενέθλιά της, αυτή τη φορά όμως μέσα στο χάος, τον πόνο και τον πανικό.

Το βίντεο είναι μέρος της καμπάνιας του οργανισμού, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά με το κεντρικό σύνθημα "Το ότι δεν συμβαίνει εδώ, δεν σημαίνει ότι δε γίνεται στον κόσμο".

Η οργάνωση έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα με την αφορμή της συμπλήρωση τριών χρόνων εμφύλιων συρράξεων στη Συρία, στη διάρκεια των οποίων πάνω από 10.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς μακριά από την πατρίδα τους.