X

Συγκλονιστικό βίντεο από το διάστημα με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Tις στιγμές κατέγραψε λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση ο αστροναύτης Φρανκ Κάλμπερτσον από το διάστημα.

Ant1news

Δεκατρία χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου όπου τρομοκράτες έριξαν δύο αεροσκάφη στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τις στιγμές που κατέγραψε λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση ο αστροναύτης Φρανκ Κάλμπερτσον, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ο Φρανκ ενημερώθηκε ότι ο στενός του φίλος ήταν ο πιλότος του τρίτου αεροσκάφους που έπεσε στο Πεντάγωνο.

Το βίντεο αναμένεται να προβληθεί την Τετάρτη στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 της Βρετανίας. Σύμφωνα με τη Daily Mail την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης, ο Φρανκ Κάλμπερτσον κοιτούσε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκεί όπου βρισκόταν το σπίτι του.

Κάποια στιγμή είδε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από το Μανχάταν, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε ότι η χώρα του είχε γίνει στόχος τρομοκρατών. Ο Φρανκ συντετριμμένος από την τραγωδία έγραψε στους συμπατριώτες του: «Είναι τρομερό να βλέπεις καπνό να ξεχύνεται από τις πληγές στην ίδια την πατρίδα σου από ένα τόσο φανταστικά πλεονεκτικό σημείο».