X

Η NASA ζητά βοήθεια για να αντιμετωπίσει την απειλή των αστεροειδών

Τη βοήθεια προγραμματιστών απέναντι σε αστεροειδείς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον πλανήτη ζητεί η NASA, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Asteroid Data Hunter.

Ant1news


Το Asteroid Data Hunter προσφέρει 35.000 δολάρια σε προγραμματιστές οι οποίοι θα μπορέσουν να αναπτύξουν αλγορίθμους που θα καταδεικνύουν αστεροειδείς μέσω εικόνων από επίγεια τηλεσκόπια.

Η λύση που θα αναδειχθεί θα πρέπει να αυξάνει τον ρυθμό εντοπισμού αστεροειδών και να ελαχιστοποιεί τον αριθμό των λανθασμένων επισημάνσεων. Επίσης, ο «κώδικας κυνηγιού αστεροειδών» θα πρέπει να είναι σε θέση να αγνοεί «ατέλειες» στα δεδομένα και να μπορεί να «τρέχει» σε όλα τα συστήματα υπολογιστών.

«Η προστασία του πλανήτη από την απειλή της πρόσκρουσης αστεροειδή σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε πού βρίσκονται» δήλωσε η Τζεν Γκούστετιτς, υπεύθυνη του προγράμματος.

«Διευρύνοντας την αναζήτηση αστεροειδών, δεσμεύουμε τις δυνατότητες ανθρώπων που καινοτομούν, δημιουργών και πολιτών επιστημόνων, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την παγκόσμια πρόκληση».

Επί της παρούσης εκτιμάται πως παρακολουθείται μόνο το 1% των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σύμφωνα με την εταιρεία Planetary Resources, η οποία συνεργάζεται με τη NASA στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Το Asteroid Data Hunter ξεκινά στις 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τα τέλη Αυγούστου.