X

Ποια είναι η πιο… χαρακτηριστική ελληνική χειρονομία;

Εκτός από πλούσιο λεξιλόγιο, οι Έλληνες διακρινόμαστε και από πλούτο και πρωτοτυπία και στις χειρονομίες μας!

Ant1news

Η «μούτζα» ή αλλιώς το «φάσκελο» παίρνει και «επίσημα» τον τίτλο της εθνικής μας χειρονομίας, σύμφωνα με την Huffington Post.

Κάθε λαός εκτός από τα ήθη και έθιμα, έχει και ένα πλούσιο «λεξιλόγιο» με χειρονομίες για να εκφράζεται ανάλογα με τη συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή.

Γι’ αυτό το λόγο η Huffington Post παρουσιάζει «χάρτη» με τη συνοδεία βίντεο, συγκεντρώνοντας τις πιο χαρακτηριστικές χειρονομίες των λαών από όλο τον κόσμο. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παραθέτει για την προέλευση των συγκεκριμένων χειρονομιών.

Φυσικά μία θέση στο χάρτη έχει και η Ελλάδα.  Όπως όλοι γνωρίζουμε και η έρευνα επιβεβαιώνει, η πιο γνωστή και δημοφιλής ελληνική χειρονομία είναι η "μούτζα", που - όπως όλες οι χειρονομίες - συμπυκνώνει το νόημα... χιλίων λέξεων αν και συνήθως συνοδεύεται από βοηθητικούς χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανοιγμένη παλάμη με τα δάχτυλα σε διάσταση θεωρείται υβριστική χειρονομία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αφρική και το Πακιστάν και η "καταγωγή" της είναι η κίνηση του τριψίματος χώματος ή λάσπης στα πρόσωπα καταδίκων.