X

Κανίβαλοι έφαγαν τον Μάικλ Ροκφέλερ

Φως στον θάνατο του Μάικλ Ροκφέλερ, 53χρόνια μετά, ρίχνει ένα βιβλίο, σύμφωνα με το οποίο ο εγγονός του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έπεσε θύμα κανίβαλων!

Ant1news

Απαντήσεις για την εξαφάνιση του Μάικλ Ροκφέλερ στις 21 Νοεμβρίου του 1961 στη Νέα Γουινέα, που είχε συγκλονίσει τον κόσμο, δίνει το βιβλίο του δημοσιογράφου Καρλ Χόφμαν που στοιχειοθετεί πως ο νεαρός έπεσε θύμα φυλής της περιοχής, μέλη της οποίας τον δολοφόνησαν τελετουργικά και τον έφαγαν, για λόγους εκδίκησης.

Ο 23χρονος Ροκφέλερ, εγγονός του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και γιος του μετέπειτα αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την περιπέτεια, την πρωτόγονη τέχνη και ενδιαφερόταν για τα ήθη των ιθαγενών της Νέας Γουινέας γι αυτό και ταξίδευε στην συγκεκριμένη περιοχή αρκετά συχνά.

Η μυστηριώδης εξαφάνισή του κατά τη διάρκεια εξόρμησης με καταμαράν, παρέα με φίλο του, παρέμενε ένα άλυτο μυστήριο, καθώς ο Ροκφέλερ βούτηξε στη θάλασσα για να κολυμπήσει ως την ακτή, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο καταμαράν που τον περίμενε ο φίλος του.  Παρά τις έρευνες, πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ…

Όπως αποκαλύπτει το βιβλίο, ο συγγραφέας του οποίου επικαλείται πληροφορίες ολλανδικών αρχείων (η Γουινέα ήταν τότε ολλανδική αποικία) και μαρτυρίες ιεραπόστολων, μόλις ο 23χρονος έφτασε στην ακτή, έγινε αντιληπτός από μέλη τη φυλής Ασμάτ, οι οποίοι τον κάρφωσαν με τις λόγχες τους και τον μετέφεραν στις όχθες ενός ποταμού όπου τον αποκεφάλισαν και έκοψαν το σώμα του με τον τελετουργικό τρόπο των κυνηγών κεφαλών. Η περιγραφή του Καρλ Χόφμαν για το τέλος του Ροκφέλερ είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική: Οι ιθαγενείς τον έκοψαν στη μέση, του έσπασαν τα πλευρά με τσεκούρι προκειμένου να βγάλουν τα εσωτερικά όργανα και του έκοψαν πόδια και χέρια, ενώ τραγουδούσαν. Το κεφάλι του μαγειρεύτηκε προκειμένου να φάνε το μυαλό του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Χόφμαν διαπίστωσε κατά την έρευνα που έκανε για τη συγγραφή του βιβλίου, ότι η ολλανδική κυβέρνηση και η τοπική εκκλησία γνώριζαν την αλήθεια για την τύχη του 23χρονου, αλλά επέλεξαν να την κρατήσουν κρυφή.