X

Πρεμιέρα για τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ

Ανοίγουν την Πέμπτη επίσημα τα 120 πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και περίπου σε 10 μέρες όλα θα είναι έτοιμα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ant1news

Όταν πλέον οι μονάδες αρχίσουν να δέχονται ξανά πολίτες –ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, δωρεάν–, θα λειτουργούν πέντε ημέρες την εβδομάδα, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., ενώ το ωράριο εργασίας των γιατρών προβλέπεται να είναι οκτάωρο με δύο βάρδιες (7 π.μ. έως 3 μ.μ. και 11 π.μ. έως 7 μ.μ.) ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε μονάδας. Σε κάθε μονάδα θα ορίζεται γιατρός υποδοχής που θα δέχεται έκτακτα περιστατικά. Οι υπόλοιποι γιατροί θα δέχονται κατόπιν ραντεβού ή έπειτα από παραπομπή από τον γιατρό υποδοχής.

Σταδιακά οι μονάδες θα ενισχυθούν και θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών. 

Προς το παρόν οι μονάδες δεν θα δέχονται πολίτες, καθώς, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, θα χρειαστούν λίγες ημέρες έως ότου τεθούν σε λειτουργική ετοιμότητα τα πολυϊατρεία.