X

Guardian: Δύο «ατρόμητες» ανακρίτριες «φρενάρουν» την Χρυσή Αυγή

Με κολακευτικά σχόλια η βρετανική εφημερίδα Guardian εξαίρει το έργο των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Οι δύο γυναίκες ανακρίτριες που βρίσκονται πίσω από την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο λόγος φυσικά για τις κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, για τις οποίες η Guardian έγραψε πολύ κολακευτικά σχόλια σχετικά με τη δουλειά τους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Για μισό χρόνο κάθονται στο γραφείο τους, στον έβδομο όροφο, και σχολαστικά εξετάζουν τα σκοτεινά βάθη της πιο βίαιης πολιτικής δύναμης της Ευρώπης», αναφέρει η Guardian στο άρθρο της, για τις δύο δικαστικούς και παλιές φίλες όπως σημειώνει που «τεμάχισαν τη Χρυσή Αυγή με την ακρίβεια χειρούργου».

«Υπό το βάρος της έρευνάς τους», σημειώνει η Guardian, «η Χρυσή Αυγή άρχισε να σπάει», κάνοντας αναφορά στην παραίτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. «Το δικαστικό σύστημα είναι από τα λίγα αξιοκρατικά της Ελλάδας και αμφότερες αυτές οι γυναίκες είναι γνωστές για το θάρρος τους, την ανεξαρτησία και την αμεροληψία τους», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα η Αλίκη Μουρίκη, κοινωνιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. «Για ένα κόμμα τόσο αρρενωπό και μιλιταριστικό, είναι ειρωνεία ότι δύο γυναίκες έπαιξαν αυτό το ρόλο», προσθέτει.

Ωστόσο, η Guardian δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αντεπίθεση που έκανε η Χρυσή Αυγή στο έργο των δύο ανακριτριών «κατηγορώντας τις δικαστικούς ότι ελέγχονται από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο».

Ακόμα, η Guardian αναφέρει ότι κανείς δεν ξέρει τι σκέφτονται η Ιωάννα Κλάπα και η Μαρία Δημητροπούλου. «Δικαστικοί για τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας χειριστεί μερικούς από τους πιο σκληρούς εγκληματίες της Ελλάδας, δεν επιτρέπεται να κάνουν δηλώσεις. Ένοπλοι αστυνομικοί τις προσέχουν όλο το 24ωρο, ενώ από τη στιγμή που τους ανέθεσε την υπόθεση μία τολμηρή εισαγγελέας, οι φρουροί τους έχουν φροντίσει να μην εμφανιστούν σε τηλεοπτικό πλάνο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Παρόλα αυτά, δικηγόροι που τις ξέρουν δεκαετίες, μιλούν για γυναίκες ατρόμητες, που δουλεύουν σκληρά και δίνουν απίστευτη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τώρα, όπως σημειώνει η Guardian, αυτό που έχει σημασία για εκείνες είναι ο χρόνος, καθώς έχουν το περιθώριο των 18 μηνών για να παραπέμψουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε δίκη.