X

Λουκέτο, επ΄αόριστον, στα φαρμακεία

«Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν από το γραφείο του κ. Χατζηδάκη», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Ant1news



Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία από την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι φαρμακοποιοί κατηγορούν την κυβέρνηση για «αιφνιδιασμό», καθώς, όπως υποστηρίζουν, φέρνει «με ύπουλο τρόπο και την τελευταία στιγμή», στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, κατήγγειλε, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων και τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν. Επίσης, καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.

«Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη διεμήνυσε ο κ. Θεοδοσιάδης και σημείωσε πως « οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο. Οι μάσκες έπεσαν, οι Απόκριες τελείωσαν. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών του. Καλώ τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Υγείας να παρέμβουν και να επαναφέρουν στην τάξη τους συντάκτες του νομοσχεδίου. Ο κ. Γεωργιάδης δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του γιατί τότε θα πρόκειται για μια απίστευτη "κωλοτούμπα…"».