X

Στάσεις κρατουμένων σε Κορυδαλλό, Δομοκό και Κέρκυρα

Οι κρατούμενοι αντιδρούν στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Ant1news


Με στάσεις απαντούν οι κρατούμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ') στο Δομοκό.

Κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους στις φυλακές του Κορυδαλλού, του Δομοκού και της Κέρκυρας, κατά την καθιερωμένη ώρα του μεσημεριού.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές (… ) τώρα, με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων (καθώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί "επικίνδυνος" και να ονομαστεί κρατούμενος τύπου Γ), το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Έτσι, οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος, καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει, γιατί τα έχει χάσει όλα».

Θεωρούν πως «ο κατ' επίφαση σωφρονισμός τους, γίνεται μια εκδικητική τιμωρία και παράλληλα με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ, οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

Καλούν, τέλος, σε δημόσιο διάλογο τον υπουργό για τις φυλακές και τα πραγματικά τους προβλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι « θα απαντήσουμε δυναμικά, όλοι μαζί ενωμένοι, ενάντια στην αδικία και την στέρηση των δικαιωμάτων μας.