X

Σοκ από τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές επανέφερε στο προσκήνιο η δολοφονία  του 46χρονου υπαρχιφύλακα από έναν βαρυποινίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ant1news



Η δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, πατέρα δύο παιδιών, την Τρίτη, προκάλεσε σοκ και σήμανε εκ νέου «συναγερμό» στις αρχές για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές σε όλη τη χώρα.

Ο βαρυποινίτης, αλβανικής υπηκοότητας, έκοψε με αυτοσχέδιο μαχαίρι την καρωτίδα του υπαρχιφύλακα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν του χορηγήθηκε άδεια. Το νέο αιματηρό περιστατικό φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα των μέτρων ασφαλείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Παρότι έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές το τελευταίο διάστημα, με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό, η κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα δείχνει ότι παραμένει τεταμένη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ενδεικτικό είναι ότι εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.

Μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να απέχουν από τα επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων έως την Κυριακή 30 Μαρτίου.