X

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Θα καμφθούν οι αντιρρήσεις για το γάλα»

Την πεποίθησή του ότι θα καμφθούν οι αντιδράσεις για το γάλα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εξέφρασε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ant1news



Του Νίκου Ρογκάκου

Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από βουλευτές της συγκυβέρνησης όσον αφορά τη ρύθμιση για το γάλα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα καμφθούν οι διαφωνίες όταν έρθουν οι τελικές διατάξεις στη Βουλή».

Ο ίδιος είπε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές «με κάποιους από τους διαφωνούντες» και υποστήριξε «θα καταλάβουν την ρύθμιση» όταν έρθει στη Βουλή. Το ανώτατο στέλεχος του ΥΠΑΑΝ, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ορισμένες μικρές βελτιώσεις, αν και όπως ξεκαθάρισε τα περιθώρια είναι ελάχιστα. «Για το θέμα του γάλακτος λαμβάνουμε υπόψη όλες τις απόψεις αλλά τα περιθώρια για διορθώσεις είναι λίγα, γιατί ήδη υπάρχει συμφωνία με την τρόικα», ανέφερε σχετικά.

«Είναι συντριπτικό πλεονέκτημα το γάλα ημέρας και το ελληνικό σήμα, που δίνει την δυνατότητα να ενισχυθούν οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι, έστω και αν είναι κατά τι ακριβότερο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης για όλα τα θέματα έχει στόχο να αντανακλάται καλύτερη τιμή παντού για τους καταναλωτές».

Σε σχέση, δε, με την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης, ανέφερε ότι κατά βάση οι εντυπώσεις ότι θα υπάρξει πλήρης απελεύθερωσή τους δεν στηρίζονταν στην πραγματικότητα. Όπως είπε, «ο Νόμος 4070 είναι πρόσφατος και πουθενά τα ταξί δεν είναι πλήρως απελευθερωμένα», ενώ σημείωσε ότι η σχετική διάταξη θα είναι τροποποιητική του Νόμου 4093 και θα προβλέπει τα εξής:

- Θα επιτρέπονται αυτοκίνητα με οδηγό και κάτω των 1.500κ.ε.
- Θα μειώνει την μίσθωση το λιγότερο σε 6 ώρες (από 12 σήμερα)
- Θα επιτρέπεται το limo-service και στα δευτερεύοντα ξενοδοχειακά καταλύματα.