X

«Νόμος» η κουπ του Κιμ Γιονγκ-ουν στη Βόρεια Κορέα

To χτένισμα του ηγέτη τους θα πρέπει να «υιοθετήσουν» οι Βορειοκορεάτες, σύμφωνα με κρατική εντολή.

Ant1news

Οι άνδρες πολίτες της Βόρειας Κορέας οφείλουν να ακολουθήσουν την οδηγία να κουρεύονται όπως ο ηγέτης της χώρας τους, Κιμ Γιονγκ-ουν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Η κρατική- στιλιστική- οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες αρχικά για την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, αλλά πλέον ισχύει για ολόκληρη τη χώρα.  

Επιπλέον οι Βορειοκορεάτισσες καλούνται να επιλέξουν ένα από τα 18 επισήμως εγκεκριμένα -από την κυβέρνηση- χτενίσματα μαλλιών, ενώ για τους άνδρες οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες.


Πάντως, οι πολίτες της Βορείου Κορέας δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι αυτή την αλλαγή. «Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι πολύ συγκεκριμένο» είπε πηγή στο Radio Free Asia, προσθέτοντας ότι «Δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό πρόσωπο και σχήμα κεφαλιού».

Βορειοκορεάτης που ζει στην Κίνα είπε στην εφημερίδα «Korea Times» ότι το κούρεμα αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές, καθώς οι πολίτες πιστεύουν ότι θυμίζει εκείνο κινέζων λαθρεμπόρων.

Το 2005 η κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας προέβαλε πρόγραμμα με τίτλο: «Ας κόψουμε τα μαλλιά μας σύμφωνα με τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, που κυβερνούσε την χώρα για δεκαεπτά χρόνια φούντωνε τα μαλλιά του για φαίνεται πιο ψηλός.