X

«Γιατί δεν έγινε φαρμακοποιός ο Άδωνης να έχει πολλά λεφτά;»

Προσωπικές βολές κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Ant1news



Με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας στη χθεσινή συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σήκωσε το… γάντι και απηύθυνε το ερώτημα στον Άδωνη Γεωργιάδη «γιατί δεν έγινε φαρμακοποιός να έχει πολλά λεφτά;».

«Άκουσα χθες στη Βουλή τον κ. Γεωργιάδη, να κατηγορεί τον κλάδο μας και να λέει ότι οι φαρμακοποιοί βγάζουν λεφτά, φαίνεται αυτό από τα πολλά φαρμακεία που έχει η χώρα. Του απαντώ κι εγώ, τότε γιατί δεν έγινε και εκείνος φαρμακοποιός και προτίμησε να ζορίζεται για ένα μεροκάματο πουλώντας βιβλία;».

«Γιατί δεν έγινε φαρμακοποιός να έχει πολλά λεφτά σήμερα;», συνέχισε ο κ. Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε: «Μόνο που αντί για λεφτά θα είχε σήμερα χρέη, κατασχετήρια και θα φώναζε για την αναλγησία και την ασυνέπεια του κράτους. Και των ρωτώ επίσης, πότε έλεγε αλήθεια;».

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο και τον αγώνα των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί την «ολοκληρωτική  παράδοση» στα καρτέλ και στις αλυσίδες των ισχυρών «προκειμένου να αρπάξουν σαν γεράκια τον κόπο και τον μόχθο του φαρμακοποιού», ενώ προανήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Έγινε μια αδυσώπητη μάχη, στην οποία σταθήκαμε όρθιοι. Ασφαλώς με το πολυνομοσχέδιο η μάχη αυτή χάθηκε. Δεν χάθηκε όμως και ο πόλεμος», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης, σημειώνοντας ότι «θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και κυρίως στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς είναι γνωστή η απόφαση που ορίζει πώς λειτουργεί βάση κοινοτικού δικαίου ένα φαρμακείο και όχι όπως γουστάρει η τρόϊκα και οι κύριοι  Χατζηδάκης και Γεωργιάδης».

«Θα βρισκόμαστε πάντα στην μάχη για το δίκαιο των φαρμακοποιών, αλλά θα είμαστε και πάντα κοντά στον ασφαλισμένο, με τις συμβουλές μας και με το δανεικό φάρμακο και με την καθημερινή μας προσφορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, δείχνοντας ότι πλέον αναζητούνται άλλοι τρόποι για να συνεχιστεί ο αγώνας των φαρμακοποιών, που ανοίγουν από την Τρίτη τα φαρμακεία.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδοσιάδης, γνωστοποίησε ότι παραιτήθηκε από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.